
2023-06-11
Les mer
"Verdensrekord” i implementering av ERP
I september 2020 bestemte Aker Horizons seg for nytt ERP-system – drøye to måneder senere gikk de live.
I RadøyGruppens «syvmils ERP-prosjekt» viste bransjeforståelse og presisjon seg som uvurderlige faktorer for suksess.
Det familieeide engineering-selskapet RadøyGruppen leverer pumpestasjoner og skreddersydde stålkonstruksjoner til maritim industri, samt olje- og gassektoren. De er en fleksibel og solid produsent av Subsea Production Systems med fabrikk nord for Bergen, hvor de utvikler, produserer og tester undersjøiske produksjonssystemer for ulike kunder fra hele verden. Kundeporteføljen deres inkluderer velrenommerte bedrifter som Equinor, Shell, Total og Chevron m.fl.
For RadøyGruppen og deres 150 ansatte er sentrale verdier kvalitet og fleksibilitet. De jobber kontinuerlig for optimal effektivitet og utvikling, slik at de kan skape mest mulig verdi for kundene sine. Da de skulle oppgradere ERP-systemet sitt til Microsoft Dynamics 365, sto derfor skalerbarhet og bransjekompetanse høyt på listen over kvaliteter hos implementeringspartneren.
Etter en grundig prosess hvor flere løsninger og partnere ble vurdert, falt valget til slutt på Microsoft Dynamics 365. For RadøyGruppen var det viktig at implementeringspartneren besatt kompetanse og erfaring fra bransjen, og ikke minst at de forsto behovene de hadde. Et samarbeid med Axdata ble dermed en naturlig konklusjon.
– Dette blir et stort løft for RadøyGruppen, og vi gleder oss veldig til å få en ny digital hverdag med et fleksibelt forretningssystem som sikrer at vi har rett data til riktig tid, sier CEO i RadøyGruppen, Lasse Ståløy.
Sammen gikk vi løs på prosjektet, der målsetningen var sømløs vekst og utnyttelse av Dynamics 365s standardfunksjonalitet med kontinuerlig oppdatering og vedlikehold. Med dette skulle RadøyGruppen få en fleksibel løsning driftet i skyen, ivaretatt med høyeste sikkerhetsnivå.
Prosjektleder i Axdata, Anders Dalseide, tok på ingen måte lett på oppgaven han hadde for seg da prosjektet med RadøyGruppen ble sparket i gang:
– Med tanke på kompleksiteten til RadøyGruppens produkter, er det utrolig viktig at vi også i dette prosjektet har fokus på å være ekstremt nøye og lytter til kunden for at prosessen skal gå så smertefritt som mulig, forteller han.
RadøyGruppen opererer i en industri med ekstremt strenge krav til kvalitet og dokumentasjon, noe den nye løsningen måtte imøtekomme med bravur. Samtidig opplevde selskapet at de vokste ut av ERP-systemet de hadde, og trengte med det en løsning som bidro til å digitalisere og støtte alle forretningsprosesser, i tillegg til å posisjonere dem for fremtidig vekst.
For RadøyGruppen var det viktig at implementeringspartneren besatt kompetanse og erfaring fra bransjen.
Det var også viktig for RadøyGruppen at løsningen ivaretok produksjonsbehovene under såvel som etter implementeringen, og at overgangen foregikk sømløst. Det var likevel ingen tvil om at de var godt forberedt på prosjektet:
– Men med den positive holdningen vi har møtt hos RadøyGruppen, med endringsvillighet og gode forberedelser, er jeg sikker på at dette blir et vellykket prosjekt, avslutter Dalseide.
RadøyGruppens navn på prosjektet, «7 mil», vitner om hvor store steg det medførte. Prosjektet ble gjennomført etter metodikken Conference Room Piloting (CRP), som i praksis betydde at RadøyGruppen ble involvert for å samarbeide i standardløsningen allerede fra første workshop. Slik ble det sørget for at prosjektet kom i gang med å sette opp og teste prosesser umiddelbart.
I de ulike workshopene ble det fokusert på de enkelte prosessområdene i selskapet for å se etter forbedringspotensiale, før forretningsprosessene ble prosesstestet i fellesskap. På denne måten opparbeidet RadøyGruppen seg god kompetanse om løsningen underveis, slik at behovet for opplæring før driftsettelse ble kraftig redusert.
For å tilrettelegge for framtidig salgsvekst valgte RadøyGruppen å også inkludere forretningsapplikasjonen Microsoft Sales for bedre støtte og dokumentasjon i dialogen med markedet og potensielle kunder. Slik ville de få et ledende forretningssystem tilrettelagt for vekst i takt med selskapet, samt sikre kontroll på alle data, fra «prospect to cash». Det betydde også at de ville stå bedre rustet til å ta taktiske og strategiske beslutninger basert på bedre styringsinformasjon.
I september 2020 bestemte Aker Horizons seg for nytt ERP-system – drøye to måneder senere gikk de live.
OSO Hotwater har investert betraktelig med ressurser i automatisering av produksjonen, men hva med ERP-systemet?
Å lykkes med et ERP-prosjekt krever modenhet. Scanship demonstrerte dette på eksemplarisk vis.